Принципите на таро, приети в руската школа на таро. По мое светоусещане Telema и Jungism са като две ръце: едната допълва другата и изобщо не й пречи.

Познаването и спазването на тези закони гарантираха на хората просперитет и благополучие.

Но от КОЙ и КАК това знание се пренесе на хората?

Кого използваха Висшите сили като средство за тази безценна информация?

Кой би могъл да посредничи? Кой имаше възможността да общува и да взаимодейства на фините (астрални) и плътните, а някои в божествените измерения?

Самите атланти, които все още вълнуват умовете на човечеството. Външно атлантите бяха различни от хората. Те имаха удължени черепи - поради разширени фронтални лобове. Египетските диадеми са създадени специално, за да скрият необичайната форма на черепа и да не плашат човечеството. Така че в тези фронтални лобови рецептори за обработка на тънки (астрален) план.

Те не само можеха да го видят, но и да си взаимодействат в него. Атланти наистина са били на земята, но не са били коренните жители на тази планета. Те се показаха на територията на древен Египет. И тъй като ДревнитеЕгипет   се покланяше на звездаSirius , това беше свещена звезда за тях, много шансове атлантите да са от тази звездна система. Причината да ударят планетатаЗемята все още е загадка. Може би в резултат на бедствия, екологични или технологични бедствия.

На тях беше дадено правото да използват Земята като място на пребиваване, но с предпоставка: те нямаха право да се намесват в естественото развитие на човешката раса. Но в крайна сметка един или повече от тях решиха, противно на забраната, да ускорят развитието на човешката еволюция. За целта беше необходимо да се създаде механизъм, който да работи върху физическата и енергийната равнини. На физическия план или оста на въртене, или ъгълът на въртене на Земята, или скорост би се променила (тук мненията се различават).

В резултат на това ще се образува енергийна фуния, така че в резултат на този вид на планетата може да бъде изстрелян нов вид енергия. В резултат на това, в резултат на някои грешки и неправилни изчисления, на Земята започнаха да се случват ужасни трусове: природни бедствия и, още по-лошо, енергийни бедствия. Така естественият ход на човешкото развитие бе нарушен и се нуждаеше от помощ и подкрепа в променен живот. Космическият Логос разсъждава: тъй като атлантите са виновни, това означава, че те ще коригират ситуацията.

От групата на оцелелите от Атлантида след катаклизмите се отдели подобие на експедиция, чиито членове отидоха във всички важни цивилизации на Земята, за да въведат новия свят и да го развият вече някак по различен начин. И в много култури, например, в Древен Египет, те са били нови богове, непознати. 5 атланти дойдоха там -   Тот Тахути, Озирис, Сет, Нефтис и   Isis , Те имаха различни степени на родство и различни мисии. Два от тях, пряко свързани със системата на Таро, бяха Тот Тахути и Изида.

Че Тахути е бил известен не само в Древен Египет.Хермес Трисмегист (Три пъти най-големият е бил признат от Бог в три цивилизации на своето време: в Гърция под името Хермес, в римската цивилизация под името Меркурий; в Древен Египет той е обожествяван под името Тот Тахути).

Че Тахути стана учител за човечеството. Въведохме концепцията „Това, което е по-горе, също е долу“по този начин повишава стойността не само на човечеството, но и на всеки човек поотделно на астралната и Божествената равнини: ако в душата на всеки човек има повече светлина, тогава светлината ще стане повече във всички светове. Той беше посредник и асистент и в трите свята.

Концепцията „Три пъти най-велик“ казва, че е била призната като такава и в трите свята:

  • плътни (физически)
  • тънка (Astral),
  • Божественото.

Това Тахути създаде своеобразна школа за посвещение, където се провеждат обучения и морализиращи разговори с неофитите. Тъй като много понятия бяха просто неясни за хората, бяха направени картини. Как да нарисуваме карма? Това е основата на обяснението на висшия аркански правосъдие. Така той въведе 22 основни принципа на законите на Вселената. Така е подреден животът във нашата вселена. Има мит относно мисията на Тот Тахути: Че Тахути дойде при Бога, който създаде всички неща, и го помоли да даде всички знания за Подлуная (Земята). Бог го помоли да отвори сърцето си и предаде цялото това знание и каза: "Сега отидете на Земята и кажете на хората така, че да разберат всичко."

Такава беше неговата уникална мисия - правилно да прехвърля знания, така че да остане дълго време в недосегаема форма.

Изида.   Първоначално Аркана са били предназначени за философия и за знания. Изида помогна за адаптирането карти таро   за всички знания, не само философски.

Незначителната Аркана е нейната заслуга. Информацията за Таро се получава от Акашичните хроники на Земята (информационното поле на земята, фин план, който съдържа цялата информация от Подлунната) и само от там. Самият таролог е само диригент и преводач на тази информация.

Това е още едно от любимите ми произведения. Когато в края на 90-те години се заинтригувах (както се оказа, за цял живот) карти Таро, имаше много малко литература. Исках да събера всичко, което може да се научи за Таро на Уейт, в един сборник. Оказа се, че тук е книга, която от 1999 г. е препечатвана многократно под различни имена и в различни формати. Постоянно коригирах неточностите в превода, добавях (по мое желание да искри със стипендия) и премахвах (по искане на издателите, за да спестят хартия и да намалят цената на книгата) различни исторически и теоретични материали. Имаше няколко варианта на моето въведение. По-долу представям олекотена (лишена от много бележки под линия) опция за мрежа.

***

Отговорете на въпроса "Какво е Таро?" не е толкова лесно, колкото изглежда. Цяла книга може да бъде посветена на тази тема. Най-лесният начин да се каже, че Таро е специален вид карта, използвана за игри, късмет и медитация. (Между другото, противно на общоприетото схващане, „обикновените“ игрални карти не идват от Таро. Историческите доказателства сочат, че това е точно обратното - в Италия от XV век някой реши да добави карти за игра, дошли в Европа от арабския свят определен брой „козове” - допълнителни карти, всяка със специална картина.) Но в почти всяка работа върху Таро ще прочетете, че това не е толкова карта, колкото йероглифна книга, съдържаща ключа към древните езотерични знания. Бих предложил такова обобщено определение:

Таро е, от една страна, цял комплекс от човешки практики, а от друга, специален клас от неща, необходими за тези практики.

Тази формулировка, разбира се, изисква уточнение. От практикуващите разбирам Таро като:

  • игра (по-точно, цяла фамилия игри с карти);
  • система за гадаене (по-точно, цял клас системи за гадаене, свързани главно с категорията на съдбата, тоест използване на генератор на произволни числа);
  • символична система (отново би било по-правилно да се каже „клас на системите“), кодираща определени философски, религиозни и т.н. идеи.

(Таро също е специален жанр на изобразителното изкуство, в който например бе отбелязан самият Салвадор Дали. Но въпреки това завършеното произведение е съставено като тесте карти за гадане или философско съзерцание, така че не бих поставил тази практика в отделен параграф.)

Кой от тези аспекти на Таро е първичен, все още не е ясно. Сериозните историци единодушно заявяват: първата, играта. Окултистите твърдят: третото, символично. Любопитно е, че почти никой не вярва, че картите Таро са създадени специално за разказване на късмета.

Таро като нещо може да бъде тесте карти или просто набор от рисунки в книга; според някои окултни теории прототипът на картите таро са били стенописи в таен древноегипетски храм или златни плочи с гравиране.

Тази книга е за Таро като гадателна и символична система. Но не случайно изясних, че във връзка с Таро можем да говорим само за класове, или категории, практики и само за доста обширен клас от неща. Няма такова нещо като „традиционна“, „правилна“ или „стандартна“ палуба на таро. Палубата на таро е много; има много съществени разлики между тях и коя от тях да се счита за „стандартна“ е въпрос на личен избор. По подобен начин няма единствен, „традиционен” или „стандартен” метод за гадаене на картите Таро. И няма единна "правилна" символична система Таро. И така, в нашата книга е описана само една от многото системи на Таро - тази, която е разработена от английския окултист Артур Едуард Уайт (1857 - 1942). За тази система Уайт измисли своя собствена тесте карти от Таро, която под негово ръководство е изготвена от професионалната художничка Памела Колман-Смит (1878 - 1951). Публикувана за първи път през декември 1909 г. от базираната в Лондон Райдер, тази палуба по-късно е наречена „ „И стана най-популярната в света. За причините за този безпрецедентен успех ще говорим малко по-късно. В началото на 1910 г. същото издателство издаде книгата на Waite, която предоставя гадателни и символични значения на картите и метода на гадаене - тоест самата система Waite. Книгата също стана много популярна, многократно е препечатана на всички основни езици (в тази колекция обширни фрагменти от нея) и за много хора (особено в Англия и САЩ), Waite Tarot всъщност е Таро като такъв.

Но както вече отбелязахме, Waite Tarot е само една от многото системи и за да разберем неговите характеристики е полезно поне повърхностно да се запознаем с други палуби и системи на окултния Таро.

„Окултен таро“ обикновено се наричат \u200b\u200bонези тестета, които са създадени специално за гадаене и (или) илюстриращи определени езотерични учения - за разлика от тестетата, създадени предимно за игри с карти, и Таро като жанр на миниатюрно изкуство. Думите окулт и окултизъм предизвикват отрицателна реакция у много хора, свързана с черна магия. Всъщност те произхождат от латински occultus   („Тайна“, „тайна“) и отдавна се прилагат към ученията за силите и явленията на природата, които все още не са известни: астрология, нумерология, алхимия, кабала и др.

Проучванията на историци показват, че във всички древни култури, игри, подобни на настоящите карти, шах, домино, „змии и стълби” и др., Са били свещени практики, които са били тясно свързани с гадаенето и медитацията и само се изродили във времето в начини за прекарване на времето печелене на пари или обикновена конкуренция на интелекти. Очевидно създателите на таровите козове (а именно тези карти, които по-късно стават известни като старейшините, майор или майор Аркана, представляват голям интерес за окултиста) също искаха да внесат някои езотерични идеи в играта с карти. Все още няма консенсус сред историците (тоест хората, които изучават древността, използвайки строго научна методология) за това какви са били тези идеи и които са нарисували първите козове на Таро в Италия. На тези страници ще говорим за идеите, въплътени в Таро, тъй като те се виждат от окултистите (тоест хората, които разчитат силно на традицията и интуицията в тълкуването на обекти и явления).

И тук трябва да започнете, разбира се, с френския Антоан Куер джебелин (1728 (?) - 1784) и определен „Граф дьо М“. (очевидно Луи-Рафаел-Лукре дьо Файол, граф дьо Меле, 1727 - 1804 г.), чиито есета "" и "" съответно са публикувани в осмия том (1781 г.) на капиталовото дело на джебелин " Примитивният свят, неговият анализ и сравнение с модерния свят". Това са първите оцелели печатни произведения, които говорят за окултното съдържание на карти Таро. По-специално де Джебелин и де Меле бяха първите, които съпоставиха 22 козове с Таро с 22 букви от еврейската азбука. Тази връзка играе решаваща, ако не и централна роля във всички следващи окултни системи на Таро. Освен това де Джебелин е първият, който публикува като илюстрация към своето есе таро „Таро“, „коригиран“ по окултни причини. (Той се състоеше само от козове и аса и се основаваше на широко разпространения тогава дизайн във Франция, който по-късно стана известен като „Марсилия Таро.“ Той преименува някои карти „в египетски стил“, а обесеният човек (коз XII) не само се превърна в разумност, но и и се преначертава, поставяйки „от главата до краката“). И джебелин, и де Меле също обсъдиха гадателните употреби на Таро.


Друг французин Жан-Батист Аллет (1738 - 1791), по-известен под псевдонима "Кабалистичен", продължи традицията на окултния Таро. Той е първият в документирана история:

  • написа книга, изцяло посветена на гадаенето върху Таро;
  • създаде цялостна окултна палуба (от една страна, тя беше специално създадена за разказване на късмета, а от друга страна - за възпроизвеждане на древноегипетския “ Книга на Тот»);
  • установява съответствието между картите Таро, дните на Сътворението, астрологичните енергии и основните елементи на Вселената;
  • раздели картите на таро на непреодолима   и незначителен.

Започвайки от джебелин, всички окултисти създадоха „коригирания“ или „възстановения“ Таро. Основата за „корекцията“ бе послужена първо от Марсилия Таро и с течение на времето колодите на предишните поколения окултисти станаха „коригирани“. Поглеждайки напред, ще отбележа например, че Waite Tarot, на когото е посветена тази книга, е била „корекция“ на тестето; От своя страна, Waite е „коригиран“ и „допълнен“ от авторите, което ще изброя по-късно. Етайла коригира много радикално Марсилия Таро: той прерисува всички карти, смени имената им и най-важното - номерирането на козовете. Това не би могло да бъде простено от следващите поколения окултисти, които считаха Марсилия Таро за най-стария, или за възможно най-близък до хипотетичния древноегипетски прототип, но, във всеки случай, „традиционен“. (И всичко това, защото веднъж учения масон Джебелин случайно хвана окото на колода не на Болонезе Тароккино, не на сицилиански Тароко, а именно на Марсилия Таро.) Независимо от това, както показва текстовият анализ, извършен наскоро от Джеймс Ривак (САЩ) , Около половината от гадателните значения на картите в книгата на Waite идват от Ettailles или от неговите ученици. В допълнение, второстепенните карти на Ettailles са били взаимствани за собствени колоди от такива видни окултисти като (Ернст Курцан). Следователно, можем спокойно да кажем, че Ettail също

  • постави основата на гадателните значения на картите Таро;
  • допринесе за иконографията на окултния таро.

Щастливо-символичната система на Ettailles съществува и се развива и до днес и генерира много интересни вариации, на които смятам да посветя отделна книга. Но сега се интересуваме от друг клон на традицията, чийто основател е Алфонс Луи Констант (1810 - 1875), по-известен като Елифас Леви Захед или просто Елифас Леви. В системата си на езотерична философия Таро за първи път се оказва тясно свързан с Кабала - и наистина с почти всички други клонове на западната окултна традиция, тъй като Леви обичаше да разделя своите енциклопедични произведения на 22 глави, което съответства на буквите на еврейската азбука, а оттам и на Тарто козове.

Леви категорично отхвърли системата Ettailles и взе като база Марсилевата палуба. Той обяви Таро за ключ към всички окултни науки и практики и най-напредналият инструмент за гадаене. Ето най-важните новости, предложени от Леви за историята на окултния Таро:

  • той свърза десет точки карти от всеки костюм с десет сефирот от кабалистичното дърво на живота и четири костюма с четири елемента и четири букви на тетраграмматона (Йод-Хе-Уау-Той);
  • въпреки че кореспонденцията на козовете с еврейските букви беше спомената през Първичен свят", Леви първо свързва Магьосника (по-късно наречен Магьосникът) с писмото алеф, Папеса (по-късно става жрица) - с писмото залаганеи т.н. Глупак (неномериран коз на Марсилия Таро) Леви приписва 21-во писмо, гума.

И така, Леви интегрира Таро с Кабала и това беше цялостна система, която последователите на Леви продължиха да развиват. Особено голям принос направи д-р Папус (Джерард Анкос, 1865 - 1916). Той по-специално в класическата си книга „ Цигански таро"(1889 г.) присвои астрологически атрибути на козовете на Таро, използвайки книгата на кабалистите Сефер Йезира”, В който буквите на еврейската азбука (вече корелирани от Елифас Леви с козовете на Таро) се сравняват с трите елемента, седемте планети и дванадесетте знака на Зодиака. Тази система, с отделни вариации, скоро беше възприета от окултистите в Германия, Русия и други страни, но тъй като произхожда от Франция, е обичайно да я наричат \u200b\u200bфренска. Графично, френската система е въведена за първи път от швейцарците (1860 - 1943). През 1889 г. той публикува коло с таро от 22 кози; същите тези карти на Вирт служеха като илюстрации за „ Таро циганин"Papus.

Кабалистичните и астрологичните атрибути на картите са най-важният аспект на Таро като окултна система (и също така, тъй като тези кореспонденции не могат да засегнат значението на картите в оформлението).


Френската система Levy-Papus, с цялата си жизненост и влияние, не е без недостатъци. Особено странно и нелогично е поставянето на Глупака в последователността на козовете (майор Аркана) между Съда и Света. От една страна, ако Глупакът отговаря на 21-ва буква гума, той на теория трябва да стои между 20-та буква реш   (Съд) и 22-рото писмо тау (Свят). Но, от друга страна, в пред-окултните тестета той или изобщо нямаше число, или имаше число нула, или (в белгийския Таро) с номер XXII, затваряйки последователността на козовете. Във всички версии на Таро като игра с карти, глупакът е специална карта, която се подчинява на специални правила (като джокера в други игри). Ако смятате, че създателите на играта Таро са ни дали известно криптирано езотерично послание, трябва да обърнете внимание на изолацията на Глупака. Ако поставите козовете на Таро в съответствие с буквите на еврейската азбука, по-логично е да приемете, че Глупакът трябва или да отвори последователността, или да я попълни. Тоест, съответствайте или на буквата алеф   (1) или писмо тау (22).

И двата варианта бяха реализирани след смъртта на Леви, което в крайна сметка доведе до създаването на още две системи на окултния Таро.

Предшественикът на първия от тях бил един французин и ученик на Леви, Жан-Батист Питуа (1811 - 1877), по-известен под литературния псевдоним Пол Кристиян. В окултните си съчинения " "(1863 г.) и" История на магията"(1870), по-специално, описва специална сложна система на астрологията. В тази система са вплетени нумерология, таро и специална "азбука на магьосници" или "египетска йератична азбука" (по принцип това са същите 22 еврейски букви, само написани и наречени малко по-различно). Описвайки Таро Аркана (между другото, християнинът пръв нарече картината на Таро „Аркана”), той следва ордена на Леви (Крокодил, християнски колега на Глупака, е с номер 0, но стои между Аркана 20 и 21).

През 1888 г. Ели Стар (известен още като Евгений Яков) публикува книгата „ Мистерии на хороскопа”, Който описва християнската версия на астрологията и таро. Ели Стар промени номерацията на Крокодила (Глупак), като го постави на по-подходящо 22-ро място.

През 1896 г. (събитията все още се развиват във Франция), книгата на Р. Фалконие „ Двадесет и две запечатани листа от гадателен таро". Той беше предоставен с илюстрации от Морис-Ото Вегенер, както твърди подзаглавието на книгата, „прецизно пресъздаден от свещените текстове в съответствие с традицията на маговете от древен Египет“. Малко вероятно е, че за тази книга са създадени специфични за Вегенер илюстрации и ето защо. Фалконие представи собствената си номенклатура и номериране на таровите листове. Картите на Вегенер нямат подписи или цифри, но има букви от самата вълшебна азбука, която Кристиан цитира в своите книги. Но ако подредим картите по азбучен ред, получаваме не номерацията на Falconnier и дори не номерирането на Levi-Christian, но номерирането на Eli Star (с други думи, картата с крокодила и глупака съответства на 22-ра, и последната, буква на азбуката).

Окултната система таро, в която дизайнът и имената на картите идват от Кристиан, и номерацията от звездата, получиха известно развитие в Германия, но процъфтяваха от другата страна на Атлантическия океан. През 1901 г. в Чикаго е публикувана книга на Едгар де Валкурт-Върмонт (написана под псевдонима „Граф С. дьо Сен Жермен“), в която по същество е преразказана християнска - звездата астрологична система. През 1936 г. Елберт Бенджамин (по-известен като 1882 - 1951 г.) публикува книгата „ Свети таро". Това е шестият том от неговата Енциклопедия на херметическите науки в книга 21. Писанията на Заин и неговата собствена версия на египетския Таро са породили няколко нови клона на тази традиция в Съединените щати и Латинска Америка.
Системата Levy-Papus се нарича френска. Християнско-Заин системата, която се беше отделила от нея, бих нарекъл американска.

Сега преминаваме към английската система - и се доближаваме до темата на тази книга, защото Артур Едуард Уейт е ярък представител на тази конкретна школа Таро. Тя също се завъртя от френската система, но се оформи в недрата на известния британски херметически орден на Златната зора, основан през 1888 година.

За широката публика името на тази заповед се свързва главно с многобройните скандали, схизми и съдебни дела, организирани от включените в нея знаменитости. Независимо от това, Златната зора изигра важна роля в окултния ренесанс от началото на ХХ век, като породи огромен брой помощни училища, ордени и окултни системи. Основните ритуали и теоретични документи на Ордена са съставени от Самюъл Лидел Макгрегър Матерс (1854 - 1918); той също е разработил системата „Златна зора“ Таро. През 1888 г. Матерс публикува малка книга „ Таро: кратък трактат за четене на карти", Който описва тесте от тип Марсилия и цитира френски (тоест според Леви) козове на еврейски букви. Но вече по това време той работеше върху напълно нова система. В крайна сметка неговият нов, английски Таро е описан в т.нар. Книга Т", Предназначени само за членове на ордена. Съпругата на Матерс нарисува тесте, което отговаря на новите изисквания. Учениците трябваше да го копират със собствените си ръце и да запазят копие изключително за лична употреба. Но цялата тайна някога става очевидна. С течение на времето бяха публикувани като „ Книга Т", И самия Таро на Златната зора. Английската система вече не беше тайна, но това само допринесе за нейното разпространение.

Матерс, подобно на неговите предшественици, „фиксира“ палубата на Таро. Той промени радикално иконографията на няколко карти, определи силата номер VIII на коз и правосъдието номер XI (във френското училище и стария Марсилия Таро беше обратното). Той направи глупак не в края на последователността на козовете, а в началото. Така глупакът не отговаряше на писмото гумакакто във френската система, а не таукакто и в американските алеф! Освен това Матерс промени общия ред на картите в тестето: в началото има аса, след това къдрави карти, след това карти за спектакли (в сложна астрологична последователност); съответно козовете не стартират, а допълват тестето.


Пермутациите на класациите позволиха на козовете да бъдат присвоени по-подходящи, от гледна точка на Матерс, астрологични и кабалистични кореспонденции. Всъщност окултната система на Златната зора не може да бъде отречена целостта и внимателността на детайлите. Но все още беше далеч от перфектното, иначе нямаше да има толкова много желаещи да го реформират. Двете най-популярни палуби таро през 20 век са създадени от окултистите, които на някакъв етап са изявени членове на Златната зора. Става въпрос, разбира се, за Артур Едуард Уайт и Алистър Кроули (1875 - 1947). Читателят може да се запознае със системата на Кроули, като се свърже с неговия „ Книга на Тот„Публикувано в моя превод. И най-накрая ще се справим директно с Waite.

Уейт беше изключително ерудиран окултист и човек с различни интереси. Започвайки кариерата си като католик, той постепенно е любил на спиритизма, теософията, учението на Елифас Леви, розенкройцеризма, мартинизма, езотеричното масонство ... Превежда и пише десетки сериозни книги, но става известен преди всичко като автор на най-известната и най-продаваната палуба Таро. Той влезе в Ордена на херметиците на Зейната Златна зора, ентусиазирано събирайки различни окултни посвещения и степени, въведени през 1891 г .; скоро го напусна, после се върна. През 1904 г., по време на следващата криза на Ордена, Уейт създава своя група схизматици - „Поправеният орден на Златната зора“ - и го разпуска през 1914 г., след което формира „Братството на розовия кръст“. Всички биографи на Уейт твърдят, че склонностите му винаги не са били толкова магически, колкото мистични и той безуспешно се опитвал да преориентира Златната зора от практичен кабализъм към по-съзерцателен мистицизъм. Независимо от това той беше добре запознат с кабализма, с удоволствие преведени от френски Леви и Папус и перфектно овладява магическата система на Златната зора.

Уейт посвети няколко малки публикации на темата за карманството и Таро и накрая реши да публикува своя собствена - естествено „коригирана“ - палуба Таро. По онова време (края на 1909 - началото на 1910 г.) само октярите от Етейла са широко разпространени от окултните палуби, но Еттейл е бил презрян от "сериозните" окултисти още от времето на Леви като евтин шарлатанин. Палубата на Освалд Вирт се радваше на авторитет, но имаше само 22 карти на майор Аркана. Използван е египетският Таро на Вегенер (виж по-горе); Твърди се, че са били използвани от теософи, но последователите на Леви също го отхвърлили. И това вероятно е всичко. (Както вече беше отбелязано, само членовете на ордена са имали достъп до таро "Златна зора".) Наложи се спешна необходимост да се публикува пълна окултна палуба Таро, която стилистично няма да стигне твърде далеч от Вирт.

И през 1909 г. книгата на Папус „Франция Предсказуем Таро”, Към който е приложен албумът - пълен тесте от 78 карти. Картите трябваше да бъдат изрязани и залепени върху картон. Уейт тръгна по другия път. В самия край на същата година той пусна пълен колода от готови карти; книга " Ключът към таро„И второто издание на картите излезе в началото на 1910 година.

Препечатките на картите и книгите на Waite на различни езици и в различни формати се броят в десетките, ако не и стотици, но Papus никога не е придобил такава популярност. Защо? По-старата Аркана от Папус илюстрира описанията на Пол Кристиан (виж по-горе), докато Младите са взаимствани от Ettail. На картите за зрелища са нарисувани само знаци на костюми в съответното количество и някои непонятни талисмани. Чакай и тук тръгна по другия път. Той нареди на своята изпълнителка Памела Смит да предостави на всяка карта с резултати, с изключение на аса, с уникален сюжет. Фигурата трябваше да показва гадателната стойност на картата. Противно на общоприетото мнение, Уейт не беше първият, който се сети за това (и той честно признава това в своята книга), но това бяха колоди, известни само на колекционерите. А Уейт и Смит направиха Таро за хората - широко достъпен, разбираем, готов за употреба. Теоретичната част от книгата на Уейт (както и всички други негови творби) е написана на много изискан език, със смислен тон, но описанията на картите и значенията им в различни позиции и комбинации са доста прости и освен това елегантни.

Waite не дава нито на самите карти, нито в книгата никакви астрологични кореспонденции, никакви еврейски букви - нищо друго освен общи имена и номера на карти. Той съобщава, че в Таро има тайна традиция (доктрина) и не ни оставя никакво съмнение, че самият той е посветен на нея, но заявява, че не може да разкрие много, защото „тук е въпрос на чест… усещам, че е дошъл време да кажа какво може да се каже, за да се сведе до минимум влиянието на настоящата шарлатанство и необоснованост. “ Името Златна зора дори не се споменава в книгата. Въпросът за еврейските букви (най-важният, както видяхме), Waite се докосва няколко пъти, но наистина не иска да задълбава в него, избягвайки с оправдания: "Истината е, че истинското местоположение на картите никога не е станало известно."

Глупакът под номер 0 е разположен между козовете XX и XXI, както е във френската традиция, но Силата е номер VIII, а Справедливостта е XI (както е в традицията на Златната зора). В същото време, Waite никога нито веднъж не споменава Златната зора! Тъй като подобна подредба на козовете „Сила и справедливост“ е публикувана за първи път в книгата му, а източникът (Матерс и Орденът на Златната зора) не е посочен, не е изненадващо, че именно Уейт е натоварен с приписването на пермутацията.

Намерението на Уейт, съдейки по уводните глави на неговата книга, беше да публикува външна, екзотерична версия на езотеричната система (Тайната доктрина) на Таро и да се състезава с шарлатани и полуобразовани хора (като се споменава за последователите на Етейл и френската традиция). По отношение на конкуренцията планът, разбира се, беше успешен. Обществеността получи Таро, призоваващ към интуиция, изобразяващ архетипи („универсални типове“), не натоварени (според мнението на непосветените) със сложни астрологични и кабалистични атрибути. Може би това е основната тайна на световната популярност на системата Waite: че може и да няма система! Всичко, което е необходимо за разказване на късмета и философска медитация, се съдържа в картите: погледнете и интерпретирайте, както подсказва интуицията. Списък с прогнозни стойности може да бъде полезен, но по принцип можете да направите без него. Всички карти на Waite "говорят" - и тяхното качество стана почти стандарт за много десетки по-късни Таро. Когато разработват нови палуби за късмет, съвременните автори все по-често илюстрират карти за зрелища, така че да напомнят на потребителя за техните значения и да апелират към неговата интуиция. Някои хора измислят свои собствени сюжети, но по-често те заемат от съответните карти на Waite. Така системата все още съществува: поне система от изображения.

За да разгадаете тайната доктрина Waite, трябва да сте ученик на английската школа по окултизъм. Един от тях Дейвид Алън Хълс публикува през 1994 г. монументалното произведение „ Ключът към всичко това"(Име, цитирано от Кроулиан" Книга на закона”, III, 47), в който наред с други интересни окултни открития той демонстрира скритата символика на картите Tarot Waite. Най-важните наблюдения и аргументи на Hals са включени в нашата колекция; тук само заявяваме, че този изследовател убедително е доказал, че Таро на Уейт има астрология, кабала и други магически атрибути, а цялата система от образи е изградена в традицията на Златната зора (въпреки че се различава в някои отношения от класическите TaroMaters).

И така, Arthur Edward Waite Tarot е амбивалентно: от една страна, той е продукт на езотерична (или тайна) школа, която е разработила ясна система от йерархии, кореспонденции, атрибути, ритуали, посвещения и т.н. - тоест доста твърда структура на теория и практика. Воденето в Златната зора е много ритуализирана свещена практика, която изисква сериозна предварителна подготовка. Резултатите от гадаенето се изразяват по отношение на духовната еволюция, астралните влияния, енергиите на Елементите и т.н.

От друга страна, Waite Tarot беше публикуван от автора, тоест предназначен за всички. От тези карти можете да се досетите по чисто ежедневни теми от ежедневието (които хората правят от десетилетия), без дори да знаете за съществуването на каквато и да е окултна традиция. Тези два аспекта на системата Waite могат да бъдат наречени съответно езотерични и екзотерични. Тази публикация се опитва да представи и двата аспекта. Но читателят трябва да е наясно, че за да разбере напълно езотериката на Таро Уейт, човек трябва да търси посвещение в окултно училище, следващо традицията на Златната зора. Няма да получите всички необходими знания от никоя книга: имате нужда от систематично изучаване и работа под ръководството на квалифицирани ментори. Що се отнася до екзотеричното или интуитивното разбиране на този Таро, надяваме се, че описанията на картите и упражненията, които сме събрали от различни източници (предимно от книгата на Waite „ Илюстрован ключ Таро»), Ще помогне на читателя да направи първите стъпки по този път.

В заключение трябва да се отбележи, че историята на Уейт Таро не приключи с публикуването на неговата палуба и книга. Първо, през годините самият Уейт все повече се обезверява от ритуалната магия на Златната зора и палубата Таро, създадена под нейно влияние. Между 1919 и 1923 г. художниците Уилфрид Пипет и Джо Брамс Триник създават за Waite нов, по-мистичен Таро - 22 от Големите символи на пътищата [Дървото на живота]. Тези рисунки бяха използвани в Братството на Waite на Розовия кръст, за което споменахме по-горе, и не бяха разпространени извън това училище.

По-интересна беше съдбата на първия Таро Уайет, или на палубата Rider-Waite. Както вече отбелязахме, този Таро е препечатан многократно. Както гадателите, така и оккултистите с висок клас, охотно го използват. Но издателите на карти и ръководителите на окултните училища рано или късно ясно започнаха да усещат, че „има нещо липсващо“ в Таро на Waite. Издателите се опитаха да направят тези картички „по-красиви“, променяйки цветовете и преначертавайки всичко наново. Окултистите първоначално са използвали колодата Rider-Waite, а след това са създали своя собствена. Ето само няколко примера:

К. К. Заин в създадената от него школа на Братството на светлинатаwww.light.org ) първоначално популяризиран Tarot Waite, но през 1918 г. публикувансобствена палуба в египетски стил.

Пол Фостър Кейс, друг роден в „Златна зора“, използва таро Уайт в своята школа за строителство на светилища (www.bota.org), но през 1931 г. публикува своя собствена палуба, базирана на Waite, но с много модификации.


Долорес Ашкрофт-Новицки за своето училище „Министри на светлината“ (www.servantsofthelight.org) в началото на 90-те години нареди колода, базирана на Waite, но с много модификации в духа на класическата система „Златна зора“.
Борис Моносов, основател на руската школа за магия Атлантида (www.avvadon.org), използва палубата Таро Аввадон (1993) в своята система Таро. Той е базиран на таро Ryder-Waite, но е нарисуван в руски стил.

Айлийн Конъли, изключителен таролог и нумеролог на нашето време, която разработи своя собствена система за интерпретация на Таро Уейт, създадена през 1989 г. (заедно със сина си художник) исобствена палуба , в много подробности, различни от Waite.

Как да се отнасяме към такъв огромен брой „подобрени“ версии? Разбира се, можете да приемете това като доказателство за несъвършенството на оригиналния Tarot Rider-Waite, но можете и като доказателство за неговата жизнеспособност и ефективност. Така или иначе системата на Артур Едуард Уейт скоро ще навърши сто години! И за столетницата тя идва жива, здрава и заобиколена от системи от деца и дори внуци.

Системата Таро, която дойде при нас от древността, принадлежи към света на езотериката. Това е пример за мъдрост и дълбоки знания, които се явяват на хората под формата на тесте карти Таро, където всяка карта (ласо), притежаваща собствена енергия, носи определена концепция, с помощта на изображения и символи показва аспект или област на битието.

Arcana е разделена на групи и типове, имащи взаимосвързаности, представляващи семантични вериги и различни комбинации. Структурата на системата Таро е многостранна, логична, многофункционална и изградена по такъв начин, че дава възможност да се говори за сложното нещо просто и обратно, да се изучава задълбочено и всестранно всеки конкретен елемент, тема, въпрос. Традиционно тестето Таро се състои от 78 карти (аркана), от които 22 са основни арканови карти и 56 малки арканови карти.

Майор Аркана Таро

По-голямото (голямо) ласо включва 22 карти с присвоен сериен номер и характерно име, което предава накратко семантичната същност на ласото. В главното ласо основните основни образи и понятия са присъщи на всеки човек навсякъде и по всяко време и навсякъде (архетипи). Това, например, Луната, Слънцето, Смъртта ... В сценария главните ласоси определят тона, тяхната интерпретация и значение са приоритетни.

Джуниър Аркана Таро

Джуниър Аркана   56 карти са разделени в 4 групи, наречени ивици (елементи)   това са пръчици, мечове, чаши, пентакли.
  От своя страна всяка група има десет цифрови карти и 4 придворни. Числовите карти са - аса, двойки, тройки, четворки, петици, шестици, седем, осмици, девет и десетки. Съдебните ласоти включват страници, рицари, дами (кралици), крале.

По-младите ласоси говорят за мъж и за мъж в рамките на ежедневието му. Взаимодействайки в процеса на привеждане в съответствие със старшия ласо, можем да кажем, че второстепенното ласо помага да дешифрираме и детайлизираме техните съобщения, превеждайки на по-разбираем език.

Изучаването на Таро, разбира се, ще отнеме време и в началото изобилието от информация със саморазвитие може да доведе до объркване. Независимо от това, ако се задълбочите в същността на системата Таро, разберете основните основни елементи, преминете от прости към сложни, тогава с течение на времето ласото ще ви "говори". Имайте предвид първата си покупка. тесте карти с таро , започнете да правите прости оформления и техники, например карта на деня , Общувайте с съмишленици, споделяйте опит, водете дневник на Таро.


  Подсъзнанието съдържа такова
  знание за което неговата открита част, съзнанието, дори не подозира, а Таро
  служи като един вид мост между тях, защото, използвайки природата
  архетипи, съдържащи се на фигурите, предавайки с тяхна помощ информация от
  подсъзнание към съзнанието. Благодарение на фантазията, интуицията и мечтите, събудени
  Таро рисунки, можете да получите отговори от почти всяко подсъзнание до почти всяко
въпроси. Но само при едно условие - ако не сте подходящи за разказване на съдбата
  несериозно, но сериозно и съзнателно.

Пътуване през Таро Аркана, започва от 0 Аркана (Дурени). Предстоят 22 етапа на развитие. Всеки от нас трябва да премине
  през детството, юношеството и навлизат във времето на зрелостта, където накрая се срещат
  четирите добродетели - справедливост, умереност, сила и благоразумие
  (Отшелник). Завършването на първата половина от жизнения път често е маркирано
  криза, символ на която е Колелото на късмета. Втора половина от живота
  съчетано с вътрешните духовни търсения, представени във Високата Аркана
  карти на обесения човек, смъртта, дявола и кулата. След като сте разбрали дълбоко себе си,
  Глупакът може да отиде по-далеч и да отговаря на по-високи принципи,
  характеризиращи се със звезда, Луна и Слънце. Резултатът от тази среща ще бъде
  прераждане (Съд) и триумф (Мир).

Старши позиции в Аркана
  основни енергии на живота, те символизират нашия вътрешен свят и
  подсъзнателна мотивация

  Аркана / Архетипи

Основните моменти на интерпретация на 22-та старша аркана са дълбоките архетипни влияния, които се проявяват както на индивидуално, така и на социално ниво. Освен това те показват и подсъзнателните и съзнателните аспекти на вашата личност. За всяка карта е дадена следната информация:

1 , Маг. алеф   (1). Светът на божествата Името на Бог е "Ehiye" (аз съм).

Егрегор на Създателя

2. Високата жрица. залагане   (2). Луната. Името на Бог е Бахур (Чистота).

Ангел Gabriel, Егрегор Изида.

3. Императрицата. Гимел   (3). Венера.

Името на Бог е „Гадол“ (Велик). Ангел Anael.

Егрегор страхотен ин

4. Императорът. Далет   (4). Юпитер.

Името на Бог е “Дагол” (емблема). Ангел задкиил (Tsadkiel).

Егрегор на господарите

5. Йерофант. хе   (5). Овен.

Името на Бог е „Адон“ (Красиво). Ангел Malhiel.

Егрегор Ловци на души

6. Влюбени. Вав   (6). Телец.

Името на Бог е Весив (Сияещ). Ангел Asmodel.

Егрегор Изкусителите

7. Колесница. Zain   (7). Близнаци.

Името на Бог е "Добре" (Просто). Ангел Ambriel.

Победители в Егрегор

8. Сила. C & F   (20). Марс.

Името на Бог е Кабид (Влиятелен). Ангел Samael.

Господари на Егрегор

9. Отшелникът. Тейт   (9). Лев.

Името на Бог е "Тахур" (Чисто). Ангел Vergel.

Егрегор Мъдреците

10. Колелото на късмета. Йод.   (10). Дева.

Името на Бог е "Ях" (Всемогъщият). Ангел Hamaniel.

Егрегор на Господарите на съдбата

*********************

11. Справедливост. шапка   (8). Рак.

Името на Бог е Хасид (Милостив). Ангел Мюриел.

Правни диригенти на Егрегор

12. Обесеният човек. Lamed   (30). Везни.

Името на Бог е „Ламед“ (Учен). Ангел   Суриил.

Помощници на Егрегор

13. Смърт. Кор. (40)

Името на Бог е "Мабра" (Осветен). Ангел Азазел

Астрален свят

Егрегор на Господарите на смъртта.

14. Умереност. монахиня   (50). Скорпион.

Името на Бог е „Норе” (Огнено). Ангел Barbiel.

Егрегор от по-малките алхимици

15. Дяволът. Самех   (60). Стрелец.

Името на Бог е Саад (Подкрепа). Ангел Annahiel.

Егрегор Господари на живота

***************************

16. Кулата. Ain   (70). Козирог.

Името на Бог е "Азез" (Сила). Ангел Hanael.

Егрегор Майстори на Карма

17. Звездата. вярност   (80). Меркурий.

Името на Бог е „Padot“ (Единение). Ангел Рафаело.

Егрегор даоизъм

18. Луната. Tsade   (90). Водолей.

Името на Бог е “Цадек” (Безпристрастно). Ангел Габриел.

Егрегор на окултното

19. Слънцето. KOF   (100). Фиш.

Името на Бог е Кадеш (Свети). Ангел Barhiel.

Егрегор мюсюлманин

20. Съдът. Реш   (200). Сатурн.

Името на Бог е „Рада” (Управляващо). Ангел Cassiel.

Егрегор на розенкройцерите

21. Светът. блясък   (300). Слънцето.

Името на Бог е „Шадай” (Всемогъщият). Ангел Майкъл.

Егрегор християнство

22. Глупакът. Тав   (400). Името на Бог е "Тахна" (Молитва).

Егрегор на юдаизма

******************************

ТАРОТНИ КАРТИ - ПРОИЗХОД

Появата на картите Таро, а именно географският регион, не се знае откъде са дошли и каква е целта, за която са били използвани първоначално - всичко от легенди и предположения до хиляда исторически хипотези е обвито в мъгла на мистерия, съмнение и, разбира се, спекулации и предразсъдъци, толкова по-малко знания, повече измислица.

От момента на тяхното възникване, вероятно в Атлантида, легендарния митичен остров в началото на века или според други източници, Таро се появява в Египет или произхожда някъде на Изток от цигани, но кой знае къде е родината им, вероятно това е мястото на много важни изобретения и след това, в продължение на много векове, до наши дни, сега картите Таро се разпространяват по целия свят, сега няма забрани и тайни са отворили всички врати, но човечеството е паднало и продължава да попада под силата на неустоимите прелести на ТАРО, запленени от мнозина gochislennymi комбинации и неограничени символични обяснения.

Няма съмнение само древността на Таро, както и фактът, че те са измислени с определени цели - или само за играта, или за да предадат на следващото поколение окултните знания за най-високите нива на предсказателната мъдрост на системата Таро.

Теорията, че Таро предава скрити знания, е подкрепена от такива известни окултисти като Кур дьо Джебелин, Папус, Чарлз Барлет, Освалд Вирт, Елифас Леви и др.

Те признаха с пълна увереност, че двадесет и две основни ласота на Таро, чиито мистериозни рисунки все още смущават въображението на непосветените, не са нищо повече от останките от свещената книга на Тот, която съдържаше сбор от дълбоки окултни знания на Древен Египет.

Нещо повече, тези окултисти са съгласни, че Таро е и сборник на тайните на еврейската кабала и в същото време ключът към загадките му - което е съвсем логично, като се има предвид, че еврейският окултизъм основно произхожда от Египет.

Колодата от карти Таро е разделена на две gruppy:

  • Аркана старши (мажор) - състоящ се от двадесет и две карти със символични изображения. Двадесет и два етапа на развитие.
  • Аркана минор (минор) - обхваща петдесет и шест картички за фигури и очила, четири костюма.

Arcanum е тайна, необходима за познаване на определена група факти, закони или принципи; Мистерия, която не може да бъде отхвърлена в момент, когато е необходимостта от това знание; тайна, достъпна за ума, достатъчно питаща в областта на това знание. В широк смисъл този термин включва всички научни разпоредби, които определят кръга на всяка практическа дейност.

Name. Някои от имената са просто идеи или теми, например умереност, справедливост или сила, докато други са представени като човешки фигури, които олицетворяват специални качества - върховния жрец, маг и т.н. Луната, Слънцето и Звездата символизират дълбоки и езотерични сили. подсъзнателен ум.

На всяка карта е присвоен номер, наречен Аркан (мистерия).

Старшата аркана е номерирана от I до XXI. Картата на Jester няма номер, понякога номерът на тази Arcana се счита за 0.

Интерпретацията е придружена от астрологични и нумерологични коментари.

Всяка карта има свои ключови думи и фрази, които помагат да се идентифицира основната тема или „усещане“. Тези кратки фрази описват проявата на енергия.

На всяка карта е дадена основна интерпретация, която описва подробно всички детайли и възможните стойности в различни ключови позиции на оформлението. Ключови позиции в оформлението Позицията на въпросника описва или настоящата ситуация, или самоличността на питащия

Позиция „Бъдеще“ описва развитието на ситуацията в бъдеще

Положението "Минало" описва събития и известно влияние в миналото.

Позицията на препятствия описва пречките в настоящата ситуация.

КАК МОЖЕТЕ ДА ОПРЕДЕЛИТЕ ДАТАТА ПО ТАРО?

Тесте от 78 карти- 78 врати към непознатия свят и обратно, пътят към върховите постижения.

4 костюма представляват 4 психотипа, както и 4 сезона и 4 елемента от елементите, от които според древните нашият свят се е състоял - земя, вода, слънце, въздух.

Два цвята: червен и черен - това е ден и нощ (актив и паша.)
  56 Малки карти или Малка Аркана - 56/8 \u003d 7 (периоди от време)

Качество (13 + 16) - (20 + 21) \u003d - 12 - „Призоваване на духове“

Качества (11 + 14) - (18 + 19) \u003d - 12 - „Силата на духа“

Качества (20 + 18 + 15) -22 \u003d 31 \u003d 4 - „Мощност“

Качества (19 + 22 + 21) \u003d 62 \u003d 8 - „Сила“

Качество 6- (10 + 11) \u003d - 15 - „Отворена врата“

Качество 8- (13 + 12) \u003d - 17 - „Изтичане на живота“

Качество 1- (5 + 6) \u003d - 10 - „Предсказване“

Колко дни са в една година, всеки ученик знае, но не всеки мисли за броя седмици в една година, за година 52-53 седмици за 7 дни \u003d (52,14 х 7 \u003d 365), във висока година 53.

Трябва да се каже веднага, че можете да говорите за броя седмици в една година, само като първо решите за кой конкретен календар говорим.

С нашата страна, както и в повечето други страни, те използват григорианския календар, приет на мястото на остарелия юлиански. И в това, и в друг календар съдържа 52 или 53 седмици.

Интересен факт е, че с според системата за броене, приета в Европа, една година може да започне не от първата седмица, а от 52-ра или 53-та седмица.


  Това се случва, когато първата седмица на новата година има по-малко от четири дни.

В някои страни от Изтока, както и сред мюсюлманите, е обичайно да се използва ислямски календар.

Този лунният календар съдържа 354 дни, Денят според правилата на ислямския календар започва в момента на залез, а не в полунощ. Поради разликата в броя на дните, датите на мюсюлманските празници всяка година се изместват все повече и повече спрямо григорианския календар. Мюсюлманският календар, който се съобщава от раждането на пророка и основателя на исляма Мохамед (7-ми век), взема предвид само въртенето на Луната около земята, 12 лунни месеца съставляват лунната година, около 11 дни по-кратки от слънчевата година - времето, когато земята се върти около слънцето, след това месеците на мюсюлманската година се движат през всички сезони (зима, пролет, лято, есен) с период от 33 години.

Ислямският календар съдържа 50 пълни седмици и от 3 до 5 дни, в зависимост от броя на лунните дни през определена година.

В Израел официално е приет еврейският календар, който се използва от всички евреи по света за определяне на дати, които са паметни за евреите. Този календар е слънчево-лунен, всички месеци започват само при новолуние. Между другото, това е най-старият календар и най-точният, основан на Тората и Откровението, отчита движението и на двете тела.

Една революция около Слънцето се случва за 365 дни + 5 часа + 45 минути и 46 секунди.

Лунният месец продължава от Новолуние до следващото Новолуние и продължава 29 дни + 12 часа + 44 минути + 3 секунди.

За да се вземат предвид всички природни явления, се въвежда 19-годишен цикъл, включва 19 обикновени години и 7 високосни години, подредени по определен начин. В високосните години се добавя допълнителен месец, продължителността му е 30, а не 29 дни.

Прескочната година съдържа 54 пълни седмици и още 5, 6 или 7 дни, също в зависимост от вида на конкретната година.


  4 костюма от 14 карти всяка (4 броя + 10 младши карти) съответстват на четирите сезона на годината - зима, пролет, лято, есен (сезон от 3 месеца за 30 и 31, 30 дни \u003d 91 дни),

  Имаме 4 сезона (4 х 91 дни) \u003d 364 дни или 1 година.

Малка Аркана (10 младши карти + 2 фигури на съда) - това е 12 месеца, а също и 12 часа (ден \u003d 24 часа) - между полунощ и обяд.

По обяд и полунощ стрелите се срещат 10 пъти - в 13:05; 14:11; в 15:16; в 16:22; 17:27; 18:32; 19:38; в 20:44; 21:49; 22:54;


  Сумата от всеки "Сезон" и "Къща" или костюм - от две до "10" дава числото \u003d 54 - Просто добавете (2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10), общо 54 (+) добавете
  числови стойности 11 - „страница”, 12 от „рицар” (11 + 12) \u003d 77 и+ 1 - „Ace“ \u003d 78 (начало)

Карти на съда - Крал и Кралица - тези цифри се считат   маска 6 (букви) - (6 + 6), общо \u003d вибрация 12 (78 + 12 \u003d 90)

Имаме сезон (90 - 91 дни), умножаваме 4 (костюми) и ще имаме 364 (365) години.

  1 - числото на Магьосника - и вземете броя на дните в една година.

*********************************************************

Освен слънцето, лунният календар е скрит и в палубата.

4 костюма са 4 фази на нощното светило,съставят лунния месец, взети 13 пъти - лунната година.

Картите на съда представляват аспекти, роли и характеристики на самия въпросник.

Картите на по-старата Аркана следват една друга според традиционния ред и всяка от тях се идентифицира с една от двадесет и две букви от еврейската азбука, която в древността се използвала и за означаване на числа.

Можете дори проследете връзката между формата на буквата и фигурата или част от фигурата, изобразена на определена карта.

Освен това, въпреки всички промени, през които рисунките са претърпели през вековете, минали от момента, в който са били изобретени за първи път на Изток, все още можете да разпознаете египетски, индийски и вавилонски символи по тях.

Така че, очевидно, старейшините Аркана Таро   са мили кратко изложение на езотеричната философия на много цивилизации, от които картите заемат определени характерни атрибути, като същевременно поддържат единство в това, което е достъпно за посветените, тоест отразяващи най-фундаменталните и трайни истини, които стоят в основата на всички религии и философски системи.

Старшата аркана показва невероятна енергия на архетипа, което предизвиква вътрешна реакция.

Малки аркани цифрови картипокажете ежедневните уроци, които живеем. Къдравите карти отразяват психологически нюанси, които за начинаещи са трудни за разбиране.

Четири елемента- това не са само абстрактни понятия, а основите
  структури на Вселената, които се усещат на физическо ниво.

Това са четири
  състояния на материята: огнена плазма, вода-течност, въздух-газообразни, земни-
  солидна.

Елементите са определени енергии, които се проявяват в определени
  модели на човешко поведение, структурата на неговия характер, начинът на проявление в
  общество, също посочете какви видове
  привързаностите и желанията за човек са най-силните.

Майор Аркана Таро   пряко свързани с Елементите

Сюжет: императрица; свещеник; Отшелник Рак Дяволът; света;

вода: жрица; колесница; Обесеният човек; смърт;   Луната;

на въздуха: Жидарят; магьосник; любителите; правосъдие; звезда;

пожар: император; Сила; Колелото на късмета; съд; Слънцето; умереност; кула;

Костюмите са частично свързани с модерните карти за игра: червеи - на чаши, тамбури - на денари, бухалки - на колове и пики - на мечове.

Къдравите карти се различават само по образи, а също и по това, че между жака / страницата и дамата има друга фигура - рицар или рицар. За Кроули това са кралицата и принцесата, кралят и рицарят ... кралският двор или семейството.

Има 5 дворцови карти, включително самата „Къща” - обителта на „Аса”.

Има доказателства, че разказването на късмета на карти Таро от стотици години е най-популярното средство за гадаене и затова ние се докосваме до тях тук. По-долу ще опишем ценностите, приписвани на традицията на всяка от седемдесет и осем основни и второстепенни карти на аркани.

СТАРА АРКАНА

1. Маг1. Кетер (корона).Собствеността на координатор 1 е „Създател“.

Характеристики на работа в Кетер - "Бяла зона".

Той държи вълшебната си пръчка в лявата си ръка и сочи към ръката небето, а с дясната ръка сочи към земята; по този начин фигурата му прилича на еврейската буква Алеф, с която той се идентифицира. На масата пред него са чаши, денарии и мечове, обозначаващи трите костюма на второстепенната аркана, докато стълбовете са символизирани от жезъла в ръката.

Когато разказва късмета на картите Таро, Магьосникът представлява самия въпросник, ако е мъж, но ако питащият е жена, тогава тази карта може да означава промяна на позицията: благоприятна, ако картата е в пряка позиция и неблагоприятна, ако е обърната с главата надолу.

Ако е обърнато наопаки, когато те карат мъж, тогава това означава, че той винаги ще бъде в повече или по-малко напрегнати отношения със света, освен ако благоприятните карти в квартала не смекчат прогнозите.


  2. Жрица или папа.
2. Хокма (Мъдрост).Идентификация. Резонанс с чакрата Сахасрара.

Свойството на координатор 2 е „предварително определяне“.

Характеристики на работа в "Khokm" - "Мястото на предопределение"

В някои френски тестета това парче погрешно е заменено от Juno. Жрица означава разпитваща жена; ако е наопаки, това означава, че съдбата никак не го благоприятства. В случай, че питащият е човек, жрицата символизира знанието, окултните науки, мистиката, пророчествата и езотеричната практика.

В обърнато положение предупреждава, че резултатът от подобни дейности ще доведе до нещастие.


  3. Императрицата.
3. Бинач (разбиране).Собствеността на координатор 3 е „Даване на вечен живот“.
  Характеристики на работа в "Кошчета" - "Фонтан на живота".

Жена със златна корона седи на трона и държи скиптър в едната си ръка, а в другата щит с орел, символ на властта.

Той обозначава жената и женския принцип на света, включително плодородието и домашното. В него е скрит източникът на живот, изобилие, творение.

Обърнат, той предвещава дисхармония и липса на единство, което води до застой и стерилност; близките благоприятни карти омекотяват прогнозата.

4. Императорът.4. Хесед (Милост).Свойство на Координатор 4 - „Explorer към други светове“

Характеристики на работа в „Hezed“ - места за преходи. "Портали".

Човек, който седи на трон в профил, държи скиптър в ръка, а отстрани на трона е нарисуван орел, подобен на този, изобразен на герба на императрицата.

Тази ласо, която сякаш е сдвоена с предишната, обозначава човек и мъжествен принцип с такива характерни качества като воля, авторитет, власт, сила и смелост.

Обърнат, той обозначава по-меките аспекти на мъжката природа, показва доброжелателност, снизходителност и милост.


  5. Татко (понякога Юпитер)

Обозначава сила, мъдрост, вдъхновение, ум, аскетизъм. Обърнат, съветва питащия да се страхува от хитрост и измама.


  6. Влюбени

Младият мъж колебливо застава между две жени, едната от които олицетворява достойнство и благородство, а другата, която положи ръката й на рамото му, е увенчана с вакхичен венец.

Богът на любовта, извисяващ се на фона на ярките лъчи на слънцето, прекланя лъка си над тази троица и сякаш търси цел.

Картата обозначава любовта и всички опасности, свързани с това чувство - съмнения, нерешителност, нестабилност, отразени в юношеска младост. В обърната позиция показва тревожност, сърдечни проблеми, нещастна любов, несъответствие на целите.


  7. Колесница

Воин в корона и със скиптър в ръка язди на триумфална колесница, покрита с балдахин и изтеглена от два коня. На раменете си има златен нагръдник и две човешки маски, които вероятно символизират Урима и Тумима на евреите.

Тази карта означава победа, преодоляване на препятствия, помощ и защита на Провидението. В обърната позиция показва разочарование, кавги, поражение.


  8. Сила

Грациозно и грациозно облечена млада жена в шапка, подобна на тази, носена от Магьосника от първата ласо и символизираща вечния живот, с перфектна лекота затваря устата на ръмжащ лъв - фина и възхитителна алегория на непобедима сила и безстрашна смелост, на която тази карта сочи.

Тя обещава победа и успех на някой, който знае как да насочи естествените си способности и воля в правилната посока и който в опитите си демонстрира неподправена енергия. Нагоре означава безполезна и безполезна борба, загуба на енергия и злоупотреба с власт.


  9. Отшелникът

Почтивият старец със сива брада, облечен в мантия, се обляга на тояга и държи фенер в протегнатата си ръка, с помощта на която търси вечна истина.

Мъдростта и предвидливостта са основните идеи на тази карта; в комбинация с неблагоприятни карти показва необходимостта от тайна, предпазливост, наличието на тайни врагове и интриги. В обърнато положение означава плахост, страх и прекомерна предпазливост.


  10. Колелото на късмета (Колелото на съдбата)

Тази карта, определено египетска по символика, означава съдба и рок; на по-примитивно ниво - щастие, късмет и неуспех. Тя изобразява колело, което се върти около ос. На върха му се намира тайнствен египетски сфинкс с меч, символ на властта, олицетворяващ безмилостните заповеди на съдбата, срещу които е невъзможно да се спори.

От двете страни на колелото се виждат две фигури на животни: едната пълзи нагоре, а другата пада надолу. Те съответно изобразяват Анубис, добрият египетски бог с глава на чакал, и неговия враг Сет, богът на тъмнината и убиецът на Озирис, брат му.

Тази карта потвърждава принципа, че и доброто и злото еднакво определят живота на човек, а също така напомня на питащия, че може да бъде издигнат до върха и да се спусне, след като по всяко време достигне върха на щастието.

В благоприятна позиция картата несъмнено предвещава късмет, но в лоша среда или в обърната позиция означава, че неблагополучието и намесата ще попречат на постигането на целите.

11. Справедливост

Жена, олицетворяваща Правосъдието, седи на трон, украсен с колони. В ръцете й е традиционен меч и везни; тя гледа право напред и безпристрастно.

Тази карта означава справедливост, справедливост, закон, прякост, честност, безпристрастност, балансирана преценка и съд. В обърната позиция показва трудности със закона, загуби и предубедена присъда или решение.


  12. Обесеният човек

Млад мъж, наподобяващ любовник от шестото ласо, виси наопаки, вързан с един крак за напречната греда, докато ръцете му са вързани зад него.

Това означава изпитания, превратности на съдбата, благоразумие и най-вече самоотричане и лична саможертва. В обърнато положение картата предполага, че жертвата е направена напразно; също предупреждава за неприятни злополуки и риск от насилствена смърт.


  13. Смърт

Ухилен скелет коси хората с безмилостната си коса, земята под него е осеяна с глави, ръце, крака и кости без плът. Това ласо е много лоша поличба, както и неговият брой - 13; той посочва сериозна загуба и питащият трябва да се съобрази със съвета да остави за известно време целия сериозен бизнес или бизнес, който е планирал да извърши.

Ако картата е обърната, това показва още повече проблеми; питащият трябва да се грижи за здравето си.


  14. Умереност

Млада жена с ангелски крила излива течност от един съд в друг, без да разлива капка. На челото й се вижда цвете, а на земята около нея са листа и растения. Тази красива алегория сочи плодородие, активност, жизненост, смекчена от мъдростта и въздържанието. Това е благоприятна карта и често предвещава богат брак. В обърнато положение символиката на това ласо губи своята сдържаност и плодородието се превръща в разпръскване на жизненост, неспокойна активност и променливост.


  15. Дяволът

Ужасната гола фигура на дявола се извисява във въздуха. Крилата на прилеп са повдигнати зад гърба му, на главата му растат разклонени рога, а деформираните ръце и крака завършват с нокти. Под него можете да видите как слънцето залязва над хоризонта срещу червеникаво небе, което означава настъпването на нощта, царството на Властелина на мрака. В краката на дявола от двете страни са две по-малки голи демони с опашки, рога и дълги заострени уши; те олицетворяват мъж и жена, голи и невъоръжени пред силите на мрака, въжето, което ги свързва, означава жажда за материални удоволствия.

Тази карта показва изкушение и само по себе си не е лоша поличба, но неограниченото привличане може да се превърне в зло. Подразбира се и болест, слабост и несигурност. Ако картата е обърната с главата надолу, това означава, че изкушението ще бъде силно и разрушително; само много силен човек може да се изправи срещу него.


  16. Кула (Луда къща)

Светкавичен удар от небето разтърсва битките на кулата, а дъждът на златни монети, с които е била напълнена, прелива земята. Двама души падат от кулата наопаки; поза на това, което е отпред, наподобява формата на еврейската буква Айн, с която тази карта е идентифицирана.

Ключовата концепция на това ласо е изненадата, символизирана от удар на мълния. Тя заплашва нещастие, измама, позор, унищожаване; злото, което тя предава обикновено приема формата на неочаквано и непредвидено бедствие. В обърнато положение злото влияние е значително отслабено. Колкото и странно да изглежда, до картата за костюм на денариус, особено със седемте, е неочаквано наследство.


  17. Звезда

Красиво голо момиче коленичи под небето, осеяно със звезди, едната от които свети по-ярко от другите. Излива вода от два съда в реката - символиката на тази карта прилича на символиката на четиринадесетата аркана и очевидно е с египетски произход. Младата жена олицетворява Изида, която контролира водите на Нил, от които зависеше цял живот в древен Египет.

Сияйна звезда е Сириус, звездата на Изида, чието изкачване към небето по време на лятното слънцестоене съответства на началото на потопа на Нил и началото на светата египетска година. Ибисът, седнал на цъфтящо дърво на заден план, отново припомня египетския произход на картата.

Това ласо означава надежда. Точно както надеждата възникна в сърцата на древните египтяни, когато сълзите на Изида, плачещи над починалия й съпруг Озирис, предизвикаха наводненията на Нил и обновяването на света, така свеж поток от вяра и обновена смелост изпълва сърцата на тези, които са паднали тази карта Е на благоприятно положение. В обърнато положение обаче това означава липса на надежда, прогнозира трудности и загуби.


  18. Луната

Хълмистият пейзаж се простира чак до хоризонта, където две кули го рамкират от двете страни. Луната, гледайки спокойно, разпръсква блестящи перли или капки злато. Две големи кучета лаят на луната и от локвата на преден план изпълзява скарлатина.

Друга египетска алегория. Отново виждаме сълзите на Изида да падат по пустинната земя и да я съживяват със своята влага. Кулите означават тропиците на Козирог и Рак, които ограничават движението на Слънцето и Луната, докато кучетата са чувствителни духове, защитаващи Луната и косвено защитаващи живота и благополучието на човечеството. Рак, изпълзяващ от локва, е зодиака Рак, преминаването на който от Слънцето и Луната съвпада с изгряването на Сириус и разливането на Нил.

Що се отнася до предсказателното значение, това ласо е изгубило благоприятното си значение, което някога е било предназначено да предаде. Измама, тъмни операции, хитрост, скрити врагове и опасности, тъмно и незадоволително общо състояние се крият зад отразената светлина на Луната - това е традиционното значение на тази карта. В обърнато положение неговото неблагоприятно значение се засилва и се приписва на питащия, който може да страда от неговата двуличност.


  19. Слънцето

Две почти голи деца - най-вероятно Кастор и Полукс, небесните близнаци на зодиака - стоят пред стената. Слънцето грее над тях, като не щади лъчите им, които се превръщат в златни капки. Много благоприятна карта, означаваща мир, удовлетворение, щастлив брак. Дори в обърната позиция, тя не губи положителното си значение, а само леко намалява интензивността на положителните влияния.


  20. Съдът

В славата на славата ангел лети, духайки в тръбата, с която виси малък флаг като тези, които поздравяват великденското агне. На този тържествен звук от гроба излизат старец, жена и дете със скръстени ръце. Не е напълно ясно дали тази карта изобразява Страшния съд, както е посочено от традиционното му име и изображение, или е просто допълнение на средновековни гравьори - в този случай тя може да бъде емблема на създаването на човек, издигащ се от земята по заповед на своя Създател, докато на заден план сенките на далечни хълмове постепенно изчезват. Какъвто и да е първоначалният му смисъл, за да кажем на съдбата, тази карта означава промяна в позицията, която може да бъде както благоприятна, така и обратното. В обърната позиция тази промяна винаги е неблагоприятна.


  21. Свят

Млада жена, върху чието тяло е хвърлена само панделка, стои в позиция, която обозначава танц: единият крак е повдигнат и се пресича зад крака, на който момичето почива; прилича на положението на краката на обесения човек на дванадесетото ласо. В лявата си ръка държи пръчка, напомняща тази, която държи Магьосника от първата карта. Лавров венец го заобикаля, а в четирите ъгъла на картата са символични фигури от Апокалипсиса - Лъв, Телец, Човек и орел - които посочиха св. Йоан при четирите конници на божествения двор.

Танцуваща жена олицетворява човечеството и света, в непрекъснато движение; тя е заобиколена от зодиака, обозначена с вечнозелен венец (символ на вечността), а върху венеца са отбелязани две слънчогледи с червени панделки. Четири мистични фигури означават четирите сезона: орелът означава пролет, времето на надеждата, лъвът означава горещо лято, телето означава есен, сезонът на прибиране на реколтата, човек означава зима, когато хората могат да общуват само със своя вид. От прогнозна гледна точка тази карта е много щастлива поличба, показваща здраве, постоянен успех, плодородие и подреден живот. В обърнато положение проявата на тези качества донякъде е възпрепятствана от външни обстоятелства, но не изчезва напълно.


  22. Глупакът

На пръв поглед това ласо изглежда безсмислено. Забавен и колоритен човек (обаче дрехите му са разкъсани и в безпорядък) се разхожда небрежно по скалист пейзаж и, изглежда, не обръща и най-малко внимание на звяр като рис, който се втурва към него с ярост и разкъсва дрехите му. Човек почива на тояга, а топка с вързоп се хвърля през рамото му.

Фактът, че небрежността и глупостта не са свойствата на младостта тук, се вижда от острата му брада; той е от онези, които са достигнали зряла възраст, но е успял само да губи собствените си сили. С една дума, той е същият като Магьосника от първата ласо, но който направи грешен избор в шестата; вместо да контролира и използва естествените си способности (символизирани от чаши, колове, мечове и денарии), той ги остави в торба, като безполезни неща, въпреки че в същото време продължава да ги носи.


  Питърът е единствената основна карта за аркани, която няма номер; това не е резултат от недоглеждане на онези, които съставиха Таро, както изглежда на пръв поглед, при липсата на число има специално значение. За онези, които разбират окултизма, основната ласо символизира подреденото преминаване на Небесното, Природното и Човешкото през духовни, умствени и земни равнини. Но е невъзможно да си представим някое място за глупак, който не се подчинява на законите на духа или ума и нарушава всички предписания на Бог и Природата. В крайна сметка той ще постигне забързан начин на живот и ще доведе дори най-доброто начинание към нещастие или унищожение.

В гадаене, Глупакът означава липса на мисъл и безразсъдни действия, които служат като източник на нещастие и водят до деградация. В обърнато положение тя е още по-неблагоприятна и предсказва нервна умора, нестабилна умствена дейност и безумие.


ЮНИОР АРКАНА

На първо място, трябва да се каже за обърнати карти. Всяка таро карта в обърната позиция има стойност, различна от стойността на същата карта в изправено положение и често противоположна на нея. Но в някои тестени чертежът не позволява да се разграничи прякото положение на някои карти от обърнатата. Това важи, по-специално, за костюма на денарии и колове.

Горната и долната част на другите карти често се определят чрез рисуване; например в повечето тестета горната част на костюма на мечовете се определя от мястото, където точките са повдигнати, в други тестета може да се разграничи директна карта от обърната карта според местоположението на орнамента и т.н. Когато обаче моделът на костюма е симетричен, особено в случая с денарии, е почти невъзможно да се определи тяхната позиция и затова съветваме читателите да правят малки маркировки по краищата на картите, за да различават горната част от дъното. За да получите надеждна прогноза, е необходимо картите да се обърнат на случаен принцип, независимо от предишно гадане. Очевидно това правило не се спазва, ако за няколко удари за различни хора картите остават в едно и също положение, дори и да бъдат внимателно разбъркани. По време на разбъркване картите с права или обърната позиция не могат да бъдат разпределени на случаен принцип.
  Затова съветваме читателите да прегледат цялата тесте и да обърнат всички карти до нормалното им положение преди следващото разказване на състоянието. След това трябва да разбъркате картите и да ги предадете на питащия, така че той да се обърне около една трета на случаен принцип върху цялата тесте; той обаче не трябва да гледа на предната им повърхност. След това тестето отново внимателно се разбърква и се дава на питащия. След това следва описание на стойностите на малките арканови карти. Трябва да се отбележи, че в тестето Таро асата не са най-високите карти, както при игра на тестета, но запазват достойнството само на няколко, тоест най-младата карта.

Чашите като цяло корелират с любов, успех, щастие, защита.
  Царят. Любезен, снизходителен човек, по-скоро справедлив косъм и неженен; също адвокат или свещеник. В обърнато положение картата съветва питащия да бъде нащрек.
Lady. Хубава, приятелска жена, може би обект на оплакване на питащия. В обърнато положение: внимавайте тази сърдечна дама да не ви отведе там, където можете да съжалявате. Приятен светлокос момък, любовник; също доверие, добра воля, приятно посещение. Обърнат - измамни трикове.
  Page. Млад мъж, светлокос, независимо от пола; СЗО
  може да бъде носител на съобщения Прякост, честност; също раждане. Обърнат - измама.
  Десет. Градът или мястото, където живее въпросът, също е уважението, което той изпитва сред приятели и познати. Обърнат - спорове и търкания в семейния кръг.
Девет. Благоприятна карта, обозначаваща успех и признание. Обърнатата показва пречки за успеха, най-вероятно поради неблагоразумието на самия въпросник.
  Осем. Безкористната любов ще свърши с брак или питащият ще има верни и предани приятели. Ако разпитващият мъж е брак с руса жена. Обърнат - щастие, смях и забавление.
  Седем. Неочакван късмет; успехът в бизнеса е възможен там, където не се очакваше. Също успех в любовта. Обърнат - късмет и печалба.
  Шест. В пряка позиция се посочва какво е било по-рано, в миналото, върху вече приключени действия. Обърнат означава, че тези действия все още не са се случили, но ще се случат скоро.
  Пет. Карта, предсказваща брак, щастлив и успешен завършек на любовна връзка, заедно с придобиването на пари. Надолу означава неочаквана новина или неочаквано посещение от приятели.
  Четири. Вашата любовна връзка е в опасност или се обърка
  следва поради външни влияния. Обърнат - ново и много приятно познанство.
  Трите. Успехът ще ви донесе блестяща слава; успешно изпълнение на бизнеса и реализиране на най-ценните надежди. Обърнат - немилост, злополука.
  Deuce. Взаимна любов; богатство, но жилав. Обърната - отхвърлена любов.
  Ace. Забава, пир, добри новини, радост. Обърнат - промяна в живота; може би началото на нова любов или началото на ново начинание, както и вдъхновен труд.

Денарите са свързани с пари, търговия, търговия и материално благополучие.
  Царят. Справедливият мъж, може би неприязнен към питащия, в никакъв случай не е симпатичен. Обърнат - самоуверен, хитър и алчен човек, понякога пенсионер, означава отшелник.
  Lady. Богата, светла коса, която води самотен живот;
  също и необходимостта да се правят пари. Обърнат - паричните дела ще бъдат трудни.
  Рицарят. Наскоро пристигнал светлокос момък, непознат на питащия. Също безразсъдно поведение със специален противоположен пол, опасността от безпокойство и скандал. Обърнат - кавга.
  Page. Момче или момиче, светла коса; пратеник с добри новини. Обърнат - лоши новини и липса на пари.
  Десет. Придобиването на пари. Обърнат - малко количество.
  Девет. Доста значителен доход в резултат на вашите таланти и пестеливост. Обърнат - парите ще се натрупват по-дълго, необходимо е да се преодолеят препятствията.
Осем. Подреден и спокоен живот, съчетан с просперитет. Обърнат - раздора и объркване.
  Седем. Покупка или подарък в брой Обърнатата карта предвещава парични проблеми, които могат или не могат да имат сериозни последици.
  Шест. Парични спорове, евентуални съдебни спорове и последващи загуби. Обърнат - на ваше разположение ще бъдат непредвидени ресурси.
  Пет. Неочаквана сума пари, която компенсира вашите предишни разходи. Обърнат - малка придобивка, често изпълнена с безпокойство и съдебни разходи.
  Четири. Развлечения в обществото, взаимодействие с тези, които се забавляват. Нагоре показва прекомерни разходи за забавление.
  Трите. Бизнес предложение или предприятие. Обърнат - без значителни резултати. Няма да ви е лесно да оптимизирате финансовите си дела. Обърнат - неочаквано събитие, благоприятно или обратно.
  Ace. Начало на проект или бизнес, който завършва с придобиване на пари; също подарък или наследство. Обърнат - малко количество или малко наследство

Печки - свързани главно с развлечения, борба, креативност, работа и търговия.
  Царят. Приятен и симпатичен тъмнокос мъж, най-вероятно познат; също успешно бизнес начинание. Обърната карта представлява опасност.

Lady. Тъмнокоса жена, дружелюбна, благоразумна и уравновесена, вероятно омъжена с деца. Обърнат - подозрение, завист или недоверие.
  Рицар Тъмнокос младеж, който може да се възползва; дискретност в паричните въпроси. Обърнат - провал поради небрежен приятел; Страница Тъмнокосото дете, вероятно носител на съобщение или съобщение от някой познат; добре организирани финансови дела. Обърнат - разточителство и сдържаност.Десет непознат или чужд град, пътувания в чужбина. Обърнатата предвещава провал в бизнеса, ако не му се обърне нужното внимание. Девет откровеност, здрава преценка и директност, водещи до успех. Обърнат - скрита измама и изневяра.
  Осем. Тъмнокоса млада жена с прав характер. За мъж означава възможността за брак с такава жена. Обърнат - измама и безпокойство за жена. Наследяване, придобивания в бизнеса, гарантиран успех. Обърнат - съмнителни бизнес дела.
  Шест. Пълен или частичен провал на проекта. Обърнат - безполезна и безполезна борба или желание.
Пет. Любовна връзка; също триумфално преодоляване на препятствия, които заплашват успеха или начинанието. Обърнат - любов без взаимност, може би дори трагична; комбинирани с неблагоприятни карти - също незаконна любов. Забавление, удоволствие и наслада на компания от съмишленици. Обърнат - пречки за успеха и недружелюбна среда.
  Трите. Богатство и признание. Обърнат означава, че вие \u200b\u200bполагате основата на бъдещия успех.
  Deuce. Безпокойство, съперничество в любовта или непредвидени трудности в бизнеса. Обърнат - получаване на съобщение, възможно под формата на любовно писмо.
  Ace. Началото на някакъв бизнес. Обърната карта предупреждава за трудности, но оставя шанс за успех в случай на надлежно внимание към въпроса и благоразумно отношение към него. Мечове - най-зловещият и неблагоприятен костюм, свързан с борбата, загубата, безпокойството, тъгата и тъмната страна на човешката душа.
Царят. Човек (по-скоро тъмнокос), надарен със сила - морална, умствена или светска. В обърната позиция прогнозата става неблагоприятна и е насочена срещу питащия.
  Lady. Тъмнокоса жена, злонамерена или оказваща лошо влияние върху съдбата на питащия. Обърнат означава разпространение на скандали и клевети; също самота, изоставяне и нещастен брак.
  Рицарят. Тъмнокос младеж, способен, но коварен и ненадежден. Нагоре означава, че той ще се кара с най-близките си приятели.
  Page. Досадни препятствия и препятствия; коварен съперник в любовта, който ще ви навреди. Обърнат - оказва се, че този опонент е вашият въображаем приятел.
  Десет. Нещастие, тъга, депресия, бедност. Обърната - малка и временна придобивка.
  Девет. Те ще се възползват от вашата лековерност и ще ви лишат от илюзии. Бъдете нащрек. Обърнат - подозрение, спор и предателство, водещо до омраза.
  Осем. Кавги, съперничество; също болест. Обърнат - бедствие или злополука, кръвопролитие.
  Седем. Бизнес успех и блестящи перспективи. Обърнат - враговете ви ще триумфират. Ако отидете в съда, можете да загубите делото.
  Шест. Пътуването или пристигането на пътник или пратеник. Обърнат - печалба от неочакван източник.
  Пет. Тъга, загуба и триумф на врагове, независимо от позицията на картата.
Четири. Мистика, окултизъм, религия и доброволно уединение. Обърнат - нещастие, колапс; самотата и усамотението са повече или по-малко насилствени.
  Трите. Омраза, караница и разногласия. Обърнат - раздяла или развод, лишаване от илюзии; измама и лъжа от другите.
  Deuce. Любезност и дружелюбност; може би бившият враг ще обяви приятелство и може да предложи мир. Обърнат - не вярвайте на предложенията му, които се оказват просто измама и хитрост.
  Ace. Ще предизвикате вражда, която може да има лоши последици. Обърната карта - ще победите врага.

Сега остава да опишем как трябва да се подредят картите, за да се възползват от техните прогнозни свойства.

Най-популярният метод сред професионалните прогнози, съставен от самия Етейла в резултат на дългогодишно търсене и изследване на символичните и традиционните значения на ласо. Състои се от следното:

Важно условие: Не можете да разбъркате палубата на Таро като играеща. Ние не играем, а чакаме отговори и мъдри съвети. Картите описват съдбите и в този случай се възприемат от нас като отворена книга със загадъчен, алегоричен шрифт, символи и изображения. Трябва правилно да дешифрирате малките и големите тайни, разкрити пред вас.

Arcana има няколко значения - от всекидневно до дълбоко застъпено значение, трябва да видите и разберете целия сюжет, да пренесете значението от езика на символизма на ниво, което разбирате, така че прогнозата да донесе помощ и съвет и да не развали настроението и да не навреди.

Не забравяйте, че преди вас е книга с тайни, за удобно използване с неразрязани страници. Точно както пътешественикът внимателно носи своята карта, с помощта на която той отваря нови хоризонти и неговата карта е ценност, така и в този случай картите Таро са стойност. Погрижете се за инструмента, с който гледате в бъдещето. Тогава исканията и въпросите няма да останат без отговор.

1 начин. (Основен)

Фокус. Успокойте хода на мислите си. Формулирайте основните въпроси, насочете въпросите към книгата на Мъдростта на Таро, към големите тайни на Вселената, към опита на предците. Запалете свещи, можете да затоплите дланите на ръцете си и сега подредете картите на равна повърхност, добре е, ако има кръгла маса и покривка.

Нека питащият да държи тесте карти, да намери нужното количество в картите, изложени на масата, без да гледате в картите пред ръката, но само съберете толкова карти в ръцете си, колкото е необходимо да прочетете. Тогава картите се подреждат в определен ред - в зависимост от въпросите ще бъде ли кръстът "Анкх" или пирамидата. Оформлението е готово - прогнозата започва да чете и консултира.

Палубата Таро позволява на питащия да премахне три пъти с лявата ръка. След това ги сложете в три купчини по двадесет и шест карти всяка. (3x26)

Горния редот двадесет и шест карти означава душата, психическото развитие на индивида, както и неговите мистични и окултни способности, които определят неговия характер и съдба, т.е. Среден редпредставлява ума и интелектуалните способности, интереси, предпочитания, възможности и хобита на питащия;

Долен ред   се отнася до материалната сфера и светските дела, до средата и житейските обстоятелства на питащия, неговото здраве и всичко, което е свързано с тялото и по-ниските страни на неговата съдба.

Тя трябва да бъде поставена с лице надолу и една карта наведнъж, отляво надясно.

Сега вземете средната купчина и я оставете настрана.

Вземете останалите петдесет и две карти (2 x 26) Отново, помолете питащия да ги махне три пъти с лявата ръка.

Подредете ги отново в три купчини, оставяйки една карта.

Отстранете средната купчина настрана, но не смесвайте с първия комплект.

След това повторете процеса, оставяйки две карти в края и отново оставете настрана средната купчина.

Сега вземете първата висяща купчина от тридесет и шест карти и ги подредете в един ред лице в лице отдясно на ляво.

Вземете втората купчина от седемнадесет карти и също ги поставете във втория ред под първия ред.

Под този ред подредете картите от третата останала купчина от единадесет карти.

Трябва да имате подобие на обърната пирамида.

След като тази цифра е изложена, вещерът може да започне процеса на четене на съдбата.

Той трябва да определи стойността на всяка карта в ред отдясно на ляво и да я сравни със стойността на околните карти.

Трябва също така да се обърне внимание на честотата на появата на един или друг костюм, както и на честотата на появата на обърнати карти.

Първият човек, който асоциира картите Таро с древноегипетската култура, е французинът Антоан Курс Джебелин (1728-1784), протестантски пастор, масон, учен. Той обобщи своите изследователски и философски съображения в капиталовото произведение „Първичният свят, неговият анализ и сравнение с модерния свят“.

Ето какво каза този изтъкнат изследовател за картите Таро: "Таро. Древна книга за мъдрост, която умишлено беше прикрита от древните египетски жреци като колода игрални карти. Таровата палуба е широко разпространена в Германия, Италия и Швейцария. Египетската система, както ще покажем, името й се състои от две източни думи - Тар и Ра (Rho) и означава „кралският път“. Всъщност тя оцеляла през вековете именно защото останала непризната като книга за мъдростта “.

Втората най-важна фигура в египетската и като цяло езотерична традиция на Таро, безспорно, е Жан - Батист Алиет (1738-1791), по-известен под кабалистичния псевдоним Etail.

Именно Етайла допринесе за раждането на масовия интерес към Таро и разпространението на идеи за египетския Таро, написани за първи път от Джебелин.

През 1782 г. Етайла пише и представя на цензора книгата „Египетска картамания или тълкуването на 78 знака на карти, наречени Таро“.

Етайла добавя някои подробности: Книгата на Тот е създадена от панел от седемнадесет магьосници, воден от Хермес Трисмегист; това е през 171-ва година след големия Потоп, или 3953 г. преди написването на книгата през 1783г.

Оригиналните картини са рисувани върху златни плочи и са били в Храма на огъня в Мемфис "- това е идея, която по-късно ще бъде разработена от Пол Кристиан. Големият гадател и гадател е бил убеден, че палубите, съществували в съвременна Европа, са били изкривявания на оригиналните символи и (за първи път) в историята!) - взе труда да „възстанови“ египетския Таро и създаде специално изследователско общество за това. Всеки може да види плода на усилията му в Голямата Етайла, или египетската палуба Таро, която беше публикувана в края на 20 век от французите zskoy фирма "Гримо".

В обобщение, Етайла (Жан-Батист Аллет) беше първият, който възстанови пълната колода на оригиналния египетски Таро, като Книгата на Тот. Традицията на Ettailles много бързо се трансформира в един от методите на картомания или просто разказване на късмета на карти.

Защо гадаенето на картите Таро стана толкова популярно в наши дни? А популярността му набира все по-голяма скорост. Първо, тези невероятни, свещени карти станаха достъпни за всеки. Въпреки че да се научиш да прогнозираш бъдещето професионално, гледайки съдбите на хората, не е толкова лесно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Второ, картите Таро разкриват предстоящи събития с много голяма степен на вероятност. За което те бяха обичани от експерти от висок ранг.

Например, нашите водещи таролози, които вече са широко популярни сред клиентите, са елитът на съвременните езотерични прогнози. Всички те единодушно оценяват развитието на древните египтяни. Думите на експерти се потвърждават от множество положителни отзиви от благодарни клиенти. Трето, тези невероятни карти не са само система за предсказване. Те са в състояние да променят човек към по-добро, да му помогнат в самореализацията. Този, който работи с тези свещени символи, става по-чист по душа, придобива духовност. И най-важното е, че енергията на божественото присъствие и любов се предава и на клиентите. Картите на Таро са като живи. Те могат да се изучават за неопределено време, да изследват фините връзки. Има исторически истини и има езотерични истини. Можем да изучаваме и обобщаваме историческите истини за Мистериите на пирамидите и Таро Аркана, въз основа на запазените доказателства, текстове и изображения, а езотеричните истини очакват някой, който е готов да продължи нататък.

Какво ви позволява да видите системата Таро?

Тарото позволява не само да виждате възможни неприятности или конфликтни ситуации, но също така дава на човек съвет как да „излезе от водата на сухо“. Как да се държим с партньор, какво решение да вземем в объркваща ситуация: на работа, у дома, в личен живот. Системата ни позволява да тълкуваме нашите несъзнателни мечти, да разберем общата съдба на един човек с огромна галактика, защото пътят на Таро докосва и отваря възможността за глобално знание, засягащо както един човек, така и неговото семейство, общество, държава и целия свят, в който живеем

Картите Таро се наричат \u200b\u200bкнигата на мъдростта на египетския бог Тот, изразена не в текст със зашити страници, а в отделни символи и изображения, числа и знаци, които обединяват свещеното значение на човешките съдби.

Картите Таро са известни от времето на фараоните, палубата на Таро представляваше колекция от златни сечени листове, стенописи по стените на таен храм, който символично изобразяваше окултни истини - Аркана.

Самата дума "Таро" означаваше - пътят на Господарите, Царският път ... Знание за избраните, криптирани с изображения, символи и числа, които трябва да бъдат разбрани и научени да четат.

Да научиш Таро означава да тръгнеш по пътя на Посвещението, разбиран като последователно овладяване на всяка от Арканите на Таро, и с други думи - Пътят към знанието.

Често хората се чудят: „Има ли смисъл в прогнозите? Каква е ползата, ако знам бъдещето си, защото няма да заблудите съдбата? "

Всъщност, невъзможно е да се заблуди съдбата, също както е невъзможно да се прескочи телеграфна полюс, но самата ситуация може да бъде заобиколена.

Изненадани ли сте от такъв парадокс ?! Сега ще обясня какво имам предвид.Ако съдбата например е подготвила конфликт за нас, тогава ние не сме в състояние да избегнем това. Но в нашите сили е да влошим тази ситуация или да я отслабим.Тъй като това може да бъде лесна кавга с продавачка или препирня в автобуса, или може би сериозен конфликт с властите, което не обещава добре.

Ще ти кажа малка тайна. Ако тарологът е предвидил например предстоящата загуба на някакво нещо, тогава не чакайте, докато съдбата реши по свое усмотрение. Изпреварвайте събитията. Вземете и счупете някое не особено ценно лично нещо и го изхвърлете. Тя може да бъде стар гребен, писалка за писане, носна кърпа. Основното е, че артикулът принадлежи на вас лично.

И какво да направите, ако се планира раздяла с любим човек?

Възможно ли е в такава деликатна ситуация таролог да даде съвети, които могат да запазят любовта и взаимното разбиране?

Да, и тази ситуация е напълно разрешима. Можете да се закълнете или да прекратите отношенията с външен човек, но това не е най-добрият вариант. Препоръчвам да докладвате вашето куче, коте или риба в аквариума. Или "кавга" с домашно цвете. Уверявам ви, че черупка не попада на едно и също място и елементите на събитията, „стрелящи“ на празен ход, вече няма да ви навредят.