Какво са руни и как да ги прочетете

Замисляли ли сте се как изглеждат руните, откъде са дошли и какво всъщност означават? Вижте защо тези предмети някога са били смятани за толкова важни и защо някои все още вярват в техните магически свойства! Какво са руни и как да ги прочетете?

Руните не са нищо друго освен азбуката, използвана от германските народи. Тези символи се смятаха за магически - бъдещето може да се прочете от тях , но и болните се лекуваха с тях. Сега те се използват главно за предсказване какво ще се случи скоро. Как изглеждат руните и как да ги четете?

Руни - как изглеждат

Руническата азбука се състои от 24 символа и една празна руна . Всеки от тези знаци има съвсем различно значение. Ако ги подредим правилно и след това ги прочетем, ще получим информация за това, което ни очаква. Как изглеждат руните и как да ги четете?

Как да четем руни

1. Феху

Fehu, Фе означава плодородие, плодородие и хармония. Тази руна е свързана със собственост и всичко добро, което ще ви се случи в живота . Феху се свързва с зодиакалния Телец и предвещава късмет, както и благоденствие. Тази руна също е вид предупреждение - тя предупреждава да не изпадате в самодоволство. Освен това ви насърчава да действате и да използвате собственото си творчество.

2. Уруз

Уруз, úr е символ на енергия и сила. Този символ донякъде напомня темпераментен и енергичен бивол, който трябва да бъде укротен, за да може правилно да използва силата си. Това е и съобщение за промени и развитие. Уруз напомня, че дори неблагополучието в крайна сметка може да се окаже перфектно извинение да започнете нещо ново, по-добро. Този символ означава и сексуална страст.

3. Турисаз

Thurs символизира добри новини и невероятна сила. Това също е руна, която ни напомня, че първо трябва да анализираме трезво ситуацията - преди да започнем да действаме, трябва внимателно да я проучим . За да продължим напред, трябва да поставим нещата в ред и да затворим някои неща. Нищо чудно, че тази руна също се нарича "порта". Трябва да преминем през него, но преди това си струва да уредим сметките с настоящия си живот.

4. Ансуз

Ансуз е руна, която се свързва с комуникацията и написаната дума. Често се свързва с Меркурий, чиято задача беше да общува с божествените сили. Тази руна означава знание, но също така и използването на знанието на хора, които са по-умни от нас. Ансуз също символизира по-добри контакти с хора на нашата епоха - контакти с ... вълшебно естество.

Фотография: Shutterstock

5. Райдо

Райдо означава пътуване. То може да се отнася до буквално пътуване - например да се изминат километри на кон - или в духовен смисъл - тогава може да е пътуване вътре в себе си , път към развитие. Струва си да се помни, че тази руна може да отбележи и последното пътуване на душата до дома на боговете. Този символ понякога се тълкува и като знание, което трябва да придобием.

Фотография: Shutterstock

6. Каунан

Каунан е руната на огъня и светлината. Ако търсите отговор на въпрос, тази руна ще ви позволи да разгледате проблема си от различна гледна точка.Този символ важи и за огнището. Той може също да символизира страстта и желанието.

Фотография: Shutterstock

7. Гебо

Гебо символизира подаръци и дарява някой. Това е руна от обикновени радости, малки удоволствия, но също така и връзка - предвещава, че решенията за вашите отношения са добри и ще ви донесат щастие - особено ако сте след годеж или сватба. Това също е руна, която показва, че егоизмът никога не се отплаща и че щастието в една връзка лесно се губи.

Фотография: Shutterstock

8. Wunjo

Wunjo не е нищо друго освен знак за щастие и радост. Вунджо е символ на надеждата. Дори ако не можете да намерите отговор на въпрос и се чувствате разочаровани от него, вие сте решени да го промените. Runa Wunjo също ви предупреждава, че може да сте разочаровани. Важно е да бъдете възприемчиви, което ще ви позволи да вземете определени сигнали, че нещо се усложнява.

Фотография: Shutterstock

9. Хаглаз

Хаглаз означава проблеми и неуспехи. Може да се сблъскаме с труден период, който ще бъде много разочароващ . Може да сме засегнати от здравословни или други проблеми, но все пак напълно неочаквани. Не трябва обаче да си стискате ръцете и да се спускате в отчаяние.

Фотография: Shutterstock

10. Наудиз

Наудиз символизира нуждата. Тази руна означава, че в живота би било подходящо да бъдете търпеливи . Преди да започнем да действаме, трябва да помислим, внимателно да анализираме ситуацията. Ако действаме твърде необмислено, можем да унищожим всичко. Това е така, защото може да бъдем водени от алчност и желание да постигнем нещо възможно най-бързо.

Фотография: Shutterstock

11. Исаз

Исаз е символ на прохладата. За съжаление, тя предвещава препятствия, които могат да причинят неудовлетвореност. Свързва се и със студени отношения с хората - това може да се отнася за семейните отношения. Достатъчно е да изчакате трудния момент и ситуацията ще се реши сама. Това е като топене на топи, което кара леда да изчезне и пред нас се отварят нови възможности.

Фотография: Shutterstock

12. Джеран

Джеран означава годината и естествения цикъл. Той символизира променяемостта на сезоните и в същото време обявява работата, която трябва да се свърши. Струва си да се преосмислят определени решения, тъй като прибързано взетите могат да доведат до катастрофа . Джеран символизира необходимостта да преминете през всички етапи от живота - както в сезона на прибиране на реколтата, където трябва да засадите семето, изчакайте да дойде реколтата, след което изчакайте да узрее и да я отрежете.

Фотография: Shutterstock

13. Ïhwaz

Ихваз е символ на тисовото дърво, но и на пътуването на мъртвите. Тисът символизира вечността. Това означава, че тази руна символизира смъртта или ни настройва за големи промени. Ако търсите отговор на въпрос, може би наближавате повратна точка в търсенето си.

Фотография: Shutterstock

14. Перто

Перто означава дом. Тя е една от по-мистериозните руни, тъй като се отнася до мистицизма и в същото време символизира дом . Това има много общо с мистерията, предчувствията, но също и с окултното и някаква тайна.

Фотография: Shutterstock

15. Алгиз

Алгиз символизира защита. Това е положителна руна, което означава, че разпитващият всъщност е много силен и успешен. Изглежда, че имате период на успех пред вас. Да го използвате за нови страсти? Или нови предизвикателства? Но внимавайте да не се задавите от факта, че се справяте добре - не забравяйте за другите и не излагайте здравето си на риск.

Фотография: Shutterstock

16. Соуило

Sowilo е символ на слънцето и доброто здраве. Той символизира просперитет, но и идващия успех . Това обаче не означава, че можете да почивате на лаврите си и да чакате. Помислете внимателно, за да не правите грешки. Също така, не се опитвайте да правите всичко за шоу.

Фотография: Shutterstock

17. Тиваз

Тиваз е символ на смелостта, но и на войната. Това означава всеотдайност, смелост, но и страст. Тази руна ви напомня за важни правила, които трябва да се спазват. Освен това подчертава важността да държите краката си здраво на земята.

Фотография: Shutterstock

18. Берканан

Берканан или раждане, ново начало. Берканан ни напомня, че трябва да се откажем от нещата, които ни унищожават. Става дума за лоши навици, както и за лоши неща, които сме правили в миналото. За жените това е символ на плодовитостта и напомняне да се грижат за себе си и бебетата си по време на бременност.

Фотография: Shutterstock

19. Ехваз

Ехваз е символ на промяната. За работещите хора, които имат дългосрочни бизнес планове пред себе си, това означава, че те трябва да действат сега . Когато става въпрос за връзка, има ясна аларма, за която си струва да се погрижите. Това също е руна, която предвещава просперитет. Достатъчно е да опитате малко, за да възвърнете спокойствието си и да постигнете целите си.

Фотография: Shutterstock

20. Маназ

Маназ или интелигентност и култура. Това е руна, която всъщност представлява човек, за чието бъдеще искаме да се допитаме. Следователно, той е повлиян от други руни. Маназ символизира интелигентността, културата, но и паметта. Той подчертава, че трябва да поддържаме емоциите си под контрол и да следваме широко мнение в живота си. Трябва да имаме добро отношение към живота, а също и да се грижим за здравето си. Само от нас зависи как ги преживяваме.

Фотография: Shutterstock

21. Лагуз

Laguz - вода, несигурност. Laguz е свързан с течаща вода. Той е свързан с емоциите и интуицията , на които трябва да разчитаме. Руната казва, че понякога можем да се увлечем, но трябва да имаме контрол над тях. За да не поемат контрола над нас. Този символ може също да означава, че предстоят промени.

Фотография: Shutterstock

22. Iŋwaz

Iŋwaz означава реколта. Тази руна означава, че успешно ще завършим проект или ще реализираме страхотна идея. Това също означава, че няма да се притеснявате от това много нещо. Руна, която предвещава ключов момент от живота.

Фотография: Shutterstock

23. Dagaz

Dagaz означава, че предстоят по-добри времена. Човекът, на когото тази руна ще падне, е склонен да постигне щастие . Трябва да използваме най-добре предстоящото време, защото вторият път няма да се случи скоро.

Фотография: Shutterstock

24. Оталан

Оталан е символ на семейството и просперитета . Това също означава началото и края. Това е сигнал към питащия да се прекъсне със старите навици и традиции и да започне нови. Същото важи и за приятелството. Известно е, че подобни решения не са трудни, но те имат пряко влияние върху начина, по който ще се окаже животът ни.

Фотография: Shutterstock

25. Ȭlfam

Ȭlfam, или руната на Один, е съвсем различен символ от предишните. Тази руна е напълно празна. Може да означава както началото, така и края. Той е и символ на нещо напълно ново.

Фотография: Shutterstock

Мислите ли, че вашият зодиакален знак няма нищо общо с това как сте в действителност? Вземете нашата викторина и разберете кой персонаж е най-подходящ!

Вземете викторината

Проверете кой зодиакален знак наистина сте

1. С кой елемент се идентифицирате?

воден въздух огън земя